אין דבר מתסכל יותר מאשר לקבל דו"ח תנועה באמצע יום בהיר. אבל זה עוד משהו קטן, לעומת מקרה בו מלבד הדו"ח והתשלום הכספי הנלווה אליו, אתם מקבלים גם שלילה מנהלית של רישיון הנהיגה. על פי החוק בישראל, במידה ונתפסתם עוברים על עבירה חמורה מן העבירות שבתוספת הרביעית, קצין משטרה יכול להורות על פסילה מנהלית של הרישיון למשך התקופה המופיעה בחוק – 30 יום בגין עבירת תנועה חמורה,60 יום במקרה של תאונת דרכים בה נפצע אדם או נזק לרכוש, ו – 90 יום במקרה של תאונה קטלנית בה נהרג אדם. שוטר שאינו קצין אמנם לא יכול להורות על פסילה מנהלית, אבל הוא יכול לבקש מקצין משטרה לבצע את הפסילה עבורו, בין הזימון לבין השימוע השוטר רשאי להתלות את הרישיון נהיגה שלכם עד להחלטת הקצין, בזמן זה הנהג רשאי לנהוג.
מה ניתן לעשות במקרה של פסילה מנהלית?
אין ספק שפסילת רישיון היא דבר מסתכל במיוחד. אנשים שרגילים לנסוע ברכבם הפרטי ולא בתחבורה הציבורית, יתקשו מאוד לוותר על הנהיגה ברכב הפרטי, ויתקשו בהגעה לעבודה ולכל מקום אחר אליו הם צריכים ללכת במהלך היום. במקרים מסוימים הבעיה גדולה יותר, כמו למשל כאשר מדובר על אדם שעובד באמצעות רכבו, ואין לו אפשרות להסתדר ולעבוד בלעדיו. אמנם, חשוב לדעת כי גם במקרה של פסילה מנהלית לא מדובר על סוף פסוק. עורכי דין אשר מתמחים בתחום התעבורה, מנוסים בהתמודדות אל מול גורמי האכיפה ויסייעו לכם החל משלב השימוע אצל הקצין, ואם יהיה צורך גם בהגשת בקשה לבית המשפט לביטולה של הפסילה.
איך לבחור עורך דין עבור פסילה מנהלית?
אם אתם רוצים לוודא שעשיתם הכול בכדי להחזיר אליכם את רישיון הנהיגה, כדאי שתפנו אל עורך דין מומחה ומקצועי, המחזיק בניסיון רב בתחום, וטיפל בעבר בהצלחה בתיקים רבים של ביטול פסילה מנהלית. אם אתם אכן מחפשים מישהו כזה, עו"ד בן שחר יריב הוא בדיוק הכתובת עבורכם.