חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דיני תעבורה ותאונות דרכים

עורך הדין בן שחר יריב, בחברתנו בעל ניסיון בתחום דיני התעבורה, עם ניסיון עשיר כבוחן תאונות דרכים ותובע תעבורה במשטרה והמכון הרפואי לבטיחות בדרכים. אנו עובדים למען לקוחותינו במסירות תוך מציאת פתרונות יצירתיים.

דיני תעבורה

בשגרת חיינו אנו נאלצים להגיע מנקודה א' לנקודה ב' בדרך, למקום עבודה וחזרה, בביקורי חברים ומשפחה ובכלל למקורות צריכה שגרתיים, ברכב או כהולכי רגל, בדרך לנקודה זו עלולים להתקיים אירועים בלתי צפויים שדיני התעבורה מסדירים ונותנים את הדעת עליהם.

סדר הדין החל בתעבורה – חוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), התשמ"ב-1982 ותקנותיו.

פקודת התעבורה – חקיקה ראשית בעלת אופי פלילי מגדירה לנו ומפרשת את החוק בהתבסס על החוק הבריטי, את המושגים על פיהם אנו פועלים.

תקנות התעבורה – חקיקת משנה בעלת אופי פלילי מכילה תקנות אשר משלימות את פקודת התעבורה, ע"פ התפתחות טבעית, מטרתה להסדיר מקרים שעלולים לפגוש אותנו בדרך.

עבירות תעבורה – הינם עבירות מסוג "אחריות קפידה" במשפט הפלילי, עבירה של אחריות קפידה ( קפדנות ) היא עבירה שבה יש רק צורך להוכיח כי התקיים היסוד העובדתי שבעבירה, אין צורך להוכיח כי היה יסוד נפשי או מחשבה פלילית או רשלנות בביצוע העבירה.

כלומר: משהוכח כי נהג ביצע עבירת תנועה למשל, חזקה עליו שעבר עבירה פלילית והתביעה לא זקוקה להוכיח כי היה הנהג היה מודע לקיום נסיבות העבירה או כי הוא התרשל במעשיו. זאת אומרת שנטל ההוכחה מתהפך בעבירות של אחריות קפידה.

עם זאת, לפי סעיף 22(ב) לחוק העונשין, אם יוכיח הנאשם כי לא נהג במחשבה פלילית או ברשלנות ועשה כל שניתן למנוע את העבירה, לא ניתן יהיה להטיל עליו אחריות לעבירה. 

בעצם אנו עלולים למצוא את עצמנו נעצרים ע"י שוטר ומשם נפתח לנהג תיק תעבורה כלשהו, מה למעשה אורך חייו של תיק תעבורה הלכה למעשה:

-מפגש חשוד – שוטר
-חקירה משטרתית
-הגשת כתב אישום
-מימוש זכויות נאשם – זכות העיון
-שלב ה"הקראה" בבית המשפט
-שלב ההוכחות + סיכומים
-הכרעת דין

במידת הצורך – טיעונים לעונש וגזר דין.

באיזה תיקים בעצם מדובר?

תאונת דרכים-

"מייצרת" ,כמעט תמיד, שני הליכים משפטיים:

הליכים אזרחיים – תביעות כספיות רכושניות

תביעות נזיקין לפי חוק הפלת"ד

הליכים פליליים – הגשת כתב אישום ע"י המדינה נגד הגורם לכאורה לתאונה.

עבירות תעבורה-

נהיגה בשכרות,

נהיגה בפסילה,

עבירות ברירת משפט ( עבירות קנס שניתן לבקש להישפט עליהם או לשלם את הקנס )

עורך דין תעבורה

כל בעל רשיון נהיגה בישראל, עלול למצוא את עצמו מתמודד עם העמדה לדין בגין עבירה שביצע בתחום התעבורה. חוקי התעבורה רבים ומורכבים, ועבירות התעבורה נעות בין עבירות קלות לחמורות יותר ולכן רצוי במקרה זה להיעזר בעורך דין תעבורה.

תחום דיני התעבורה הינו תחום משפטי המהווה חלק מהדין הפלילי. הוא כולל ממשקים עם תחומים רבים. ביניהם ניתן למנות ערכאות שונות של בתי המשפט, התנהלות מול תביעות משטרתיות, מול הפרקליטות ומול משרד הרישוי וועדות ערר.

מתי מומלץ לפנות לעורך דין תעבורה?

חשש לפגיעה ברשיון הנהיגה

כאשר מתקבל דו"ח, הודעה בגין עבירת תנועה, הזמנה למשפט או לשימוע במשרד הרישוי מומלץ מאוד לפנות לעורך דין תעבורה, שיבחן לעומק את פרטי המקרה וינקוט בפעולות המתאימות כדי למזער נזקים ולפעול באופן מקצועי כדי להביא לזיכוי, לשמירת רשיון הנהיגה או השבתו במקרה שנשלל, לביטול פסיקות מנהליות, החלטות של השבתת רכב ועוד.

האם חשוב לפנות לעורך דין תעבורה?

כאמור, תחום דיני התעבורה שייך לתחום הדין הפלילי, אולם הוא מהווה תחום ייחודי ולכן חשוב לפנות לעורך דין תעבורה המתמחה בתחום זה. במשטרה קיימת מחלקה ייעודית לתחום תביעות התעבורה וגם בבית משפט השלום, הערכאה בה נידונים בדרך כלל משפטי התעבורה, קיימים שופטים המתמחים בדיני תעבורה. עורך דין תעבורה בעל ניסיון יעניק לכם יתרון כפול, מעבר להיכרות מעמיקה ומקצועית עם תחום דיני התעבורה, הוא מכיר את התובעים בתחום מטעם המשטרה, את השופטים בתחום, ומכיר את המדיניות מבפנים. הבקיאות והניסיון של עורך הדין לתעבורה, יעמדו לרשותכם במקרים מורכבים בהם נדרשים פתרונות הדורשים חשיבה מחוץ לקופסא ואסטרטגיות מתקדמות שיעניקו לכם הגנה איכותית וימזערו את ההשלכות של עבירת התעבורה.

סוגי עבירות תעבורה

עבירת מהירות

עבירת התעבורה הנפוצה ביותר במדינת ישראל היא עבירת מהירות. עבירות מהירות נאכפות באמצעים של מצלמות א3- מצלמות המותקנות בצידי הדרך, מדובר על כעין לולאות המוטמנות בכביש ומנטרות מהירות, נסיעה ברמזור אדום ונסיעה בנתיב תחבורה ציבורית. מצלמות אלה מקושרות באופן אוטומטי למרכז בקרה אשר מעבד את הנתונים ומנפיק דוחות. אמצעי נוסף לאכיפת מהירות הוא מד מהירות לייזר, המודד את מהירות הנסיעה. אמצעי נוסף הינו מכשיר הדבורה, המותקן פעמים רבות על ניידות משטרת התנועה בעת שהן נוסעות או עומדות בצידי הכביש. המכשיר קולט באמצעות קרני רדאר את מהירות כלי הרכב.

ענישה בגין מהירות מופרזת

כאשר מדובר על מהירות של עד 25 ק"מ מעל המותר בדרך בינעירונית, העונש לרוב יהיה קנס של 250 ש"ח ללא נקודות.

כאשר נהג נתפס במהירות של עד 30 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית או במהירות של עד 60 קמ"ש מעל המותר בדרך  בינעירונית העונש יהיה לרוב  קנס של 750 ש"ח ו 8 נקודות.

נהיגה במהירות של 41 קמ"ש ומעלה בדרך עירונית ו51 ק"ש ומעלה מעל המותר בדרך בין עירונית תגרור הזמנה לדין.

לעיתים מתווספות לעבירת התנועה גורם הקשור לתאונה.במקרה זה יש לפנות בנוסף לייעוץ משפטי של עורך דין נזיקין מומלץ בנושא פיצויים לאחר תאונת דרכים לדוגמא פיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

שיטת הניקוד

שיטת הניקוד הינה אמצעי מעקב אחר עבירות התעבורה של נהגים והיא מאפשרת לזהות נטיה לעבירות תנועה תכופות המתבצעות על ידי נהג, ובנוסף היא מהווה כלי הרתעה לנהגים,מפני ביצוע עבירות תעבורה ומסייעת להגנה על בטיחות ההולכים והנהגים האחרים.

עקרונות שיטת הניקוד

עבירות התעבורה מחולקות לקטגוריות של דרגות חומרה שונות כאשר מספר הנקודות בגין עבירה יכול לנוע בין 2-10 נקודות בגין עבירת תעבורה. הנקודות רשומות לחובת הנהג בתוקף עד שיבוצע אמצעי התיקון אשר רשות הרישוי מטילה בגינן.

-אם קיימות לחובת הנהג עד 22 נקודות הן יהיו תקפות למשך שנתיים מיום ביצוע העבירה.

-אם קיימות לחובת הנהג 22 נקודות או יותר שהצטברו בפחות משנתיים, הן תהיינה תקפות למשך 4 שנים מיום ביצוע העבירה.

-אם קיימות לחובץ הנהג 72 נקודות תקפות או 36 נקודות בגינן הוטלה עליו פסילת רישיון ל 3 חודשים, במידה ולחובתו יצטברו 36 נקודות נוספות בתוך  6 שנים ממועד ביצוע העבירה האחרונה ו 12 נקודות מתוכן הינן בגין אחת העבירות בשלהן הוטלה הפסילה, רשיונו יפסל ל 9 חודשים ולא יחודש עד לביצוע בדיקה רפואית ומבחן נהיגה עיוני ומעשי.

מהם אמצעי התיקון בגין עבירות תעבורה?

אמצעי התיקון מוטלים על ידי רשות הרישוי, בהתייחס למספר הנקודות הנצבר, וכן למספר הנקודות הנצבר בעבר אף שבוצעו כבר אמצעי תיקון בגינן.

בין אמצעי התיקון ניתן למנות:

-קורס נהיגה מונעת ולאחריו מבחן

-מבחן עיוני בנהיגה

-מבחן מעשי בנהיגה

-פסילת רישיון לתקופה מוגדרת או עד מילוי תנאים שהציבה רשות הרישוי

-בדיקות רפואיות

דוגמאות לאמצעי תיקון על פי מספר הנקודות

-בגין צבירה של 12-22 נקודות יוטל על הנהג קורס בסיסי של  נהיגה נכונה האורך כ 12 שעות לימוד ובסופו מבחן

-בגין צבירה של 24-34 נקודות יוטל על הנהג קורס ייעודי מתקדם האורך כ 12 שעות לימוד ובסופו מבחן

-צבירת 36 נקודות ומעלה תוביל לפסילת רשיון נהיגה למשך 3 חודשים והתניית החזרתו לאחר מכן במבחן עיוני

-נהג שצבר 36 נקודות בפעם השניה בתוך 6 שנים תוטל עליו פסילת רישיון למשך 9 חודשים והתניית החזרתו לאחר מכן בבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ובמבחן עיוני.

בירור נקודות

כאשר מתבצעת עבירת תנועה שבגינה נצברות לחובת הנהג נקודות, יש משמעות לא רק לנקודות בגין אותה עבירה, אלא למספר הנקודות הקיים כבר לחובת הנהג. אין דומות 8 נקודות ראשונות ל 8 נקודות שנוספו, לצורך הדוגמא, ל 24 נקודות שקיימות כבר לחובת הנהג. ניתן לברר את כמות הנקודות הקיימות לחובת הנהג באמצעים שונים:

-אתר משרד התחבורה- ניתן למלא טופס דיגיטלי ולקבל תוך 10 ימים תדפיס עדכני של הנקודות בדואר, בעלות של 10 ש"ח.

-משרד הרישוי- ניתן ליצור קשר טלפוני עם משרד הרישוי בטלפון *5678 ולקבל את המידע במעמד השיחה וכן ניתן לבקש תדפיס שישלח הביתה. לחילופין, ניתן לגשת למשרד הרישוי לו קיימים סניפים במקומות שונים בארץ ולבקש תדפיס עם המידע. כאשר מוצאים את התדפיס דרך משרד הרישוי במוקד הטלפוני או בהגעה אליהם, אין הדבר כרוך בתשלום.

תחום עיסוק דיני תעבורה ותאונות דרכים כולל:

פס
דיני תעבורה

המלצת לקוחות

פס

ממליצה על יריב ! בעזרת עורך דין יריב בן שחר זכינו במשפט נגד חברת ביטוח , שסירבה לשלם לנו אחרי תאונת דרכים. תודה רבה יריב!

אלה.

תהליך דיני תעבורה

פס
1
פגישת יעוץ והכרות לקוח
2
איסוף חומר ראיות, דוחות, תיק חקירה.
3
הזמנת חומר חקירה ממשטרת ישראל\ פרקליטות.
4
ניתוח חומר ראיות מציאת ליקויים והכנה לדיון.

לקוחות בוחרים במשרדנו לייצוג בעניין דיני תעבורה מכיוון ש:

פס
טובת לקוח

שירות במשטרת ישראל כבוחן תנועה

משפט

תובע תעבורה משטרתי לשעבר

חשיבה יצירתית

ניסיון מהשטח

תשובות לשאלות בעניין דיני תעבורה

פס
העדר התייצבות לשימוע לא תשמש לנהג שנפסל בהעדר, הגנה. אם הנהג יתפס נוהג, למעשה ייחשב כנוהג בפסילה.
תקנות התעבורה קובעות כי אסור לעשות שימוש בפלאפון בזמן שהרכב בתנועה, כלומר כל שימוש בפלאפון אסור, לא רק ביצוע שיחה ולכן הדוח חוקי. אם זאת עו"ד מייצג יכול לבדוק אם עבודת השוטר הייתה תקינה ולתקוף את עבודת השוטר הלקויה.
השוטר יכול לדווח כנגדך דוח בגין נהיגה בשכרות משום סירובך, סירוב למתן בדיקה יחשב כנהיגה בשכרות.
חוקר\ בוחן מחוייב לאפשר לנחקר את זכות ההיוועצות טרם ביצוע חקירה, מניעת התייעצות מהנחקר עלולה להוביל לפסילת עדות הנחקר. ראה "פסק דין יששכרוב" המגנה על זכות היוועצות.

צרו קשר לתיאום פגישה:

או חייגו:

Call Now Button דילוג לתוכן