כאשר אדם נפגע בתאונת דרכים, חייו משתנים ללא היכר. אפילו פציעות קלות יכולות להפוך אדם מתפקד, בריא ושמח ואדם עם כושר עבודה נמוך ובעיות בריאותיות קשות. המדינה מכירה בסבל של נפגעי תאונות דרכים וקבעה 6 סוגי פיצויים לנפגעי תאונות דרכים. תחת כל סעיף יכול אדם לדרוש ולקבל פיצויים בגין הנזק שהוסב לו:
פיצויים לנפגעי תאונות דרכים
1. עגמת נפש
נפגעי תאונות דרכים זכאים לפיצויים בגין הכאב והסבל שהם עברו העקבות התאונה. תקנות חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובעות כיצד תחושב עגמת הנפש של הנפגעים בהתאם לקריטריונים אובייקאיביים כגון גובה הנכות, מס' ימי אשפוז וכו'
2. פגיעה בהשתכרות
נפגעי תאונות דרכים סובלים מהלומות רציניות בפן הכלכלי: התאונה עצמה והאשפוז או המנוחה בבית בעקבותיה פוגעות בשכר המיידי של נפגע התאונה, וגם כושר ההשתכרות העתדי עלול להיפגע במקרים של נזקים לטווח ארוך.
בניגוד לעגמת נפש, שם השאיפה היא ליצור מנגנון אובייקטיבי ככל האפשר לקביעת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, פיצויי פגיעה בהשתכרות ייקחו בחשבון את שכרו של הנפגע ואת השכר העתידי שהוא היה עשוי להרוויח עד גיל פרישה לולי נפגע בתאונת דרכים.
3. הפסדי פנסיה
כאשר נפגעת כושר ההשתכרות של אדם, נוסף על הפסדי השכר נפגע גם כושר החיסכון הפנסיוני שלו. רכיב זה נלקח בחשבון בעת קביעת הפיצויים בכדי להבטיח שהנפגע יקבל את מלוא הסכום שהיה נחסך עבורו לפנסיה לולא היה עובר תאונת דרכים.
4. הוצאות על עזרה וסיעוד
פיצויים לנפגעי תאונות דרכים כוללים הוצאות שתלום שכר על כל סיוע סיעודי שניתן ויינתן לו בגין פגיעתו. הוצאה זו כוללת הן עזרה סיעודית מקצועית והן עזרה מבן משפחה שלא ביקש תשלום עבור עזרתו
5. הוצאות רפואית
כל טיפול רפואי, תרופה או עזר רפואי שאינו ממומן ע"י הקופה ימומן ע"י הפוגע ובכלל זה טיפולים רפואיים ושיקומיים פרטיים, עזרים כגון מדרסים, נעליים מיוחדות, פרוטזות וכו' וכן תשלום השתתפות עצמית עבור תרופות ובכלל זה תרופות לטיפול בכל פגיעה פיזית או נפשית שנגרמה לאדם בשל התאונה.
6. הוצאות על נסיעות
נשמע כמו סעיף קטן? חשבו שוב. הוצאות נסיעות של אדם פצוע יכולות להגיע לאלפי שקלי, ובכללם הוצאות אמבולנס או רכב נכים פרטי להעברת נפגע לטיפולים רפואיים, לעבודה או לכל צורך אחר.
מוזמנים לקרוא עוד על פיצויים לאחר תאונות דרכים >>
מוזמנים ליצור קשר עם רות כהן עורך דין נזיקין מומלצת: 08-6110333